Meteorologia

Seleccione un enllaç, el qual el durà a la pàgina del Servici que haja seleccionat en una nova finestra: 

Prem ACÍ per a conéixer el temps a Torrella


Consells generals davant del risc de pluges

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana es recomana als ciutadans comprovar que els sistemes d'evacuació d'aigües de les cases no estiguen taponats. Si la vivenda està en una zona on puga acumular-se aigua, cal posar un obstacle a l'entrada per a evitar filtracions.

En carretera, és preferible circular per rutes principals i autopistes, moderar la velocitat, posar les llums d'encreuament i augmentar la distància de seguretat. Si hi ha problemes de visibilitat a causa de la pluja detinga's en la vorera d'emergència senyalitzant la seua situació.

No estacionar vehicles ni acampar en vies seques ni a la vora dels rius. No creuar amb vehicles guals que salven barrancs o altres trams de carreteres si estan inundats, encara que conega perfectament el seu traçat.

És preferible no aparcar en garajos subterranis si no tenen sistemes d'evacuació d'aigües. També ha d'evitar aparcar en carrers en pendent per on evacua l'aigua de pluja.

Romanga atent a les informacions i recomanacions que es faciliten des dels mitjans d'informació o per part de Protecció Civil.

Font: Generalitat Valenciana, Centre de Coordinació d'Emergències autonòmic 112

Consells generals en cas de nevades

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana davant de la situació de nevades, recorda als ciutadans que circulen amb precaució en la xàrcia viària de la Comunitat Valenciana, que criden al telèfon 112 en cas d'emergència i que tinguen en compte els següents factors:

En carretera

Davant d'una situació de nevades intenses, evite viatjar per les zones afectades si no és imprescindible; o circule amb preferència per rutes principals, moderant la velocitat. Si ha de transitar per ports de muntanya, assegure's abans de l'estat de circulació.

Si va a mamprendre un viatge per dites zones porte en el seu cotxe una rasqueta, cadenes, llanterna i roba d'abric. També algun aliment ric en calories (xocolate, fruits secs, etc.). Vaig omplir el depòsit de combustible del seu vehicle.

En les primeres hores del matí amb baixes de temperatura poden formar-se capes de gel i mantindre's durant hores en zones d'ombra. Retarde l'eixida unes hores i extreme la precaució donat com és de perillosa la conducció en eixa circumstància.

Sàpia que quan es produïx un episodi de nevades, els organismes titulars de les carreteres a la Comunitat Valenciana desplacen màquines llevaneu per a aclarir vies. Informe's en l'ajuntament, potser en poques hores una carretera amb neu quede aclarida i siga preferible demorar el desplaçament.

Si viu o visita zones amb risc de nevades

Tinga sempre un mínim d'aliments de llarga duració en el rebost. De la mateixa manera tinga preparat la farmaciola farmacèutica. Tinga a mà veles, llanternes i piles carregades.

Ventile la casa en les hores més asolellades, l'ús de calefacció i ximenera reduïx l'oxigen ambiental. Desconnecte els aparells elèctrics que no siguen necessaris.

Quan isca a l'exterior porte diverses penyores lleugeres i càlides superposades, abans que una sola peça de teixit gros. Protegisca's mans i cap. Use calçat impermeable.

Si algun membre de la seua família seguix un tractament sanitari fora de la seua localitat informe al Centre de Salut o a l'Ajuntament per a prevore un possible trasllat durant una nevada.

De a conéixer la seua estada a les autoritats locals si s'ha desplaçat a una localitat on no és resident habitual i es produïx una situació d'aïllament.

Després d'una nevada és molt grat desplaçar-se a disfrutar d'un dia en la neu. Isca preparat, procure tornar amb llum solar i comunique a familiars la seua eixida i arribada.

Si és practicant d'esports en muntanya, valore retardar o suspendre l'eixida. En tot cas prepare-la amb responsabilitat: informe's de la situació meteorològica cada dia; comunique el seu viatge, ruta i duració; vaja preparat amb roba i aliments. Recorde que és freqüent que la telefonia mòbil manque de cobertura en zones muntanyoses.

Sintonitze les emissores de ràdio locals i/o emissores de televisió per a estar informat sobre la predicció meteorològica, estat de les carreteres i, si és procedent, consells d'actuació.

Font: Generalitat Valenciana, Centre de Coordinació d'Emergències autonòmic 112

Consells generals davant de temporal per vent

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana s'aconsella als ciutadans davant de forts vents:

En la ciutat

Assegurar finestres, portes i objectes que puguen ser portats pel vent, tals com tendals i tests.

Evitar passar prop d'arbres, murs, tàpies i cartells publicitaris. Igualment d'edificis en construcció, rehabilitació o mal conservats.

Extremar totes les mesures de seguretat en el treball en el sector de la construcció i semblants.

En la carretera

Reconéixer la força i direcció del vent. Subjectar ferm el volant i reduir la velocitat. Extremar les precaucions per la possible presència d'obstacles en la via.

Tindre precaució amb els ‘colps de vent' en l'eixida de túnels, encreuaments amb camions, etc. que puguen fer perdre l'estabilitat del vehicle. Esta circumstància és més perillosa en cas d'anar amb moto o bicicleta.

Si és transportista sàpia que la força del vent lateral pot provocar bolcades de camions de gran volum quan es transita sense càrrega.

En el camp

Augmentar la precaució en la pràctica d'activitats esportives i d'oci tals com: passejos amb bicicleta, eixides en piragua o taula de surf, activitats d'escalada. Abstindre's d'encendre foc.

En cas de necessitat urgent o emergència cridar al telèfon 112.

En l'Àmbit marÍtim

Mantindre's informat de la previsió de l'estat de la mar a través de les dades facilitats per confraries pesqueres, clubs nàutics, Capitania Marítima o Salvament Marítim.

Assegurar l'amarrament correcte d'embarcacions.

Evitar eixir a navegar i realitzar esports aquàtics (planxa de vela, piragüisme, busseig...). En tot cas, fer-ho en condicions de seguretat i informant a tercers de ruta i duració prevista.

Si es troba amb problemes navegant, sol·licitar ajuda a través dels mitjans de SOS marítim (ràdio o telèfon 900.202.202) o a través del telèfon d'Emergències 112.

En platges i zones costeres

Utilitzar les rutes alternatives quan l'autoritat local senyalitze carrers, camins i passejos marítims que queden temporalment tallats per l'onatge.

Evitar passejar o pescar des de límits costers, especialment espigons i zones penya-segades.

Font: Generalitat Valenciana, Centre de Coordinació d'Emergències

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31