Museu Etnològic

       
Descarregat el Fullet

El Museu Etnològic Municipal de Torrella va ser creat l'any 1981 per l'anterior alcalde En Vicente Martínez Climent amb la col·laboració de tot el poble. El Museu s'encontra dintre de l'Ajuntament, ocupant quasi la totalitat de l'edifici. L'actual alcalde de Torrella En Francisco Moreno i Gayà, considerant la mancança d'oficines i despatxos ha iniciat una redistribució (que no destrucció) del Museu i l'antiga oficina (sols hi havia una). Actualment les dependències de l'Ajuntament s'han quedat llestes per a treballar dignament i adaptades als nous temps en que vivim.
 

L'actual Museu no ha variat gens en quant a contingut, aquest posseeix els mateixos elements etnològics, però amb una perfecta distribució ja que, entre altres coses, s'ha realitzat un inventariat de peces, mantenint les que vertaderament valen i rebutjant aquelles que no aporten res a l'exposició (aquestes romanen emmagatzemades).

Aleshores el Museu queda configurat en diversos departaments, açò és:


 

Nau central

Destinada als oficis i utensilis de diferents èpoques del poble, com per exemple la reproducció d'un petit estable amb les seues eines, així com els articles propis de treballs com la llabrança o la manufactura del tabac o l'espart.


Cuina i labors domèstiques

Reconstrucció d'una cuina típica de l'època dedicada a l'elaboració de pa, pastes i menjars típics del poble.

Salo d'estar i llar

Dependència destinada a la matança i l'elaboració de tot tipus d'embotits, així com la producció de formatge blanc.


Almàssera i vi

Almàssera típica per a la producció d'oli amb tots els utensilis adequats per a aquesta labor i una bodega per a l'enmagatzenament de vi.


Habitacions

Cambra de matrimoni típica amb mobiliari de l'època. 

El conjunt de tots els departaments del Museu mostren al públic visitant els recursos de caràcter col·lectiu, herència de les transformacions sofrides per la societat torrellina al llarg de la seua història i que en els nostres dies representen l'autenticitat del Municipi.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31